Strategiëen voor duurzaam succes: aantrekken en behouden van toptalent

Talent vinden – en behouden – op de huidige krappe arbeidsmarkt. Het is een uitdaging waar we bij OHM Advies veel accountants over horen. Het werven van geschikte medewerkers is een lastige opgave in een markt waarin de vraag groter is dan het aanbod. In de cursus Strategiëen voor duurzaam succes: aantrekken en behouden van toptalent ontvangen ondernemers concrete handvatten om een stabiel personeelsbestand te bereiken. Het gevolg: kennis en vaardigheden blijven binnen de organisatie, waardoor de kwaliteit van de dienstverlening groeit en daarmee de omzet positief wordt beïnvloed.

Voor wie is de workshop?

Eigenaren, managers en leidinggevenden van accountantskantoren.

Opbouw van de workshop

Strategiëen voor duurzaam succes: aantrekken en behouden van toptalent is een workshop in twee dagdelen. In dagdeel 1, verzorgd door Sandra Ohm en Jeannette de Bree Wondergem, ligt de focus op personeelsbehoud. Tijdens dagdeel 2 neemt Sandra Ohm de aanwezigen mee in de groeikansen door slimmer werken en meer uit het team halen. Beide dagdelen zijn heel goed los van elkaar af te nemen. Lees verder voor het programma of vraag vrijblijvend meer informatie aan over data, locaties en tarieven.

Dagdeel 1

Over boeien, binden en aan boord blijven

Hoe vaak overkomt het je dat een ingewerkte medewerker weggaat? En voel je je soms het opleidingsinstituut van je collega’s in de markt? De krapte op de arbeidsmarkt is een gegeven waar je zelf geen invloed op hebt. Tijdens dagdeel 1 van de workshop Personeelskrapte te lijf! ligt de focus op het aan boord houden van je medewerkers. Je krijgt concrete handvatten die jou effectief invloed op personeelsbehoud opleveren. Zaken als werkgeluk en prestatiemogelijkheden passeren de revue. Wat is daarvoor nodig en hoe kun je daar als directie, management en leidinggevende invulling aan geven? We bieden je inspiratie en praktische adviezen.

Wat levert dagdeel 1 van de workshop jou op?

  • Helder inzicht in de oorzaken van personeelsverloop
  • Handvatten voor positieve beïnvloeding van het werkgeluk binnen jouw organisatie
  • Concrete acties voor vandaag om morgen jouw talent te behouden
Alt

Wat gaan we doen?

In de workshop Strategieën voor duurzaam succes krijg je volop inspiratie en praktische handvatten om talent aan te trekken en te behouden.

Hoe kun je de handvatten succesvol toepassen? Wat is er nodig om een stabiel personeelsbestand te bereiken? Onze ervaren workshopleiders delen graag met jou deze kennis.

Lees meer over de workshopleiders

Dagdeel 2

Over slimmer werken en meer uit je team halen

Sta jij ook voor de uitdaging om het groeiende werkaanbod te moeten uitvoeren met hetzelfde aantal of misschien zelfs minder medewerkers? Niet getreurd, want dat is zeker mogelijk door tijd te winnen en kansen te benutten in de huidige manier van werken! Waar liggen die kansen en hoe kun je ze verzilveren? Je krijgt concrete handvatten om hiermee in je eigen praktijk aan de slag te gaan. Gewoon door aan de juiste knoppen te draaien.

Wat levert dagdeel 2 van de workshop jou op?

  • Inzicht in de oorzaken van inefficiency
  • Oplossingen om met je huidige team efficiënter en effectiever te kunnen werken
  • Praktische tips en verbeterinitiatieven

Meer informatie over onze workshops en inschrijving

Bij OHM Advies zien we vanuit onze expertise een scala aan interessante kansen, die bijdragen aan slimmer werken om met bestaande mensen en middelen meer groei te realiseren. Daarom hebben we een serie workshops ontwikkeld voor accountantskantoren. Onze workshops zijn interactieve, inspirerende sessies. We vragen betrokkenheid van deelnemers middels brainstorming. Alle workshops van OHM spelen op een praktische manier in op relevante thema’s en uitdagingen binnen de branche. Ze geven inzicht, richting en altijd antwoorden om concreet met de oplossing aan de slag te kunnen. Aan het eind van een workshop ontvang je een inspirerende praatplaat, getekend door Flatland Agency, om binnen je eigen organisatie het thema actief onder de aandacht te brengen.

Aanbevolen door:

Wil je deze groeikansen niet laten liggen?

Goed nieuws! Naast incompany en op basis van open inschrijving, is deze workshop in 2023 ook terug te vinden in het aanbod van NBA Opleidingen. Stuur ons een bericht om je aan te melden. Of vul het contactformulier in voor vrijblijvend meer informatie over data, locaties en tarieven.

‘Korte quote klantreactie kan hier geplaatst worden’

Naam hier plaatsen

Andere accountants volgden ook

Inspiratiesessie Anders denken, slimmer werken: naar duurzame efficiëntie

Ontdek de onbenutte kansen in de dagelijkse manier van werken en de wijze waarop je met de klant omgaat. Krijg inzicht in praktische manieren om efficiënter te werken en klantwaarde te verhogen. Dit is jouw kans om kosten te verlagen, klanten en medewerkers tevreden te stellen en te ontdekken waar winst te behalen is.

Lees verder

Toegevoegde waarde door advies – Word de businesspartner van je klant!

Je hebt de kennis en kunde in huis voor een proactieve rol in adviesdienstverlening. Maar hoe creëer en detecteer je adviesbehoeften bij je klant? Leer je waarde toevoegen met betaalde opdrachten en word businesspartner van je klant.

Lees verder

Omzetgroei door klantgericht adviseren: ontdek de succesfactoren

Is advisering nog een te beperkt aandeel in de omzet? Leer het totaalaanbod van dienstverlening doorvertalen naar klantbehoefte en creëer een onmisbare basis voor adviserend verkopen, klantenbinding en partnership op lange termijn.

Lees verder