Klantgericht succes: ontdek de waarde van klantsegmentatie

Waarom deze workshop?

Een van de uitdagingen waar wij accountants vaak over horen is dat zij nog geen gedifferentieerde klantbediening toepassen. Elke klant wordt op dezelfde manier behandeld volgens het principe ‘u vraagt, wij draaien’. Winstgevendheid per klant- of klantgroep is onduidelijk. Evenals of de klant genoeg, te veel of juist te weinig aandacht krijgt.

Jammer, want als je weet op welke klanten je eigenlijk zou willen richten en welk type bediening en prijs bij welk type klant past, dan zou de aandacht en de kostbare inzet van mensen en middelen veel gerichter plaatsvinden. Dit draagt bij aan balans tussen inzet/kosten en opbrengst. Én aan klantenbinding op langere termijn. Omdat klanten voldoende aandacht krijgen en de toegevoegde waarde van hun accountant meer ervaren.

Dit haal je uit de workshop:

  • Inzicht in klantenportefeuille vanuit impact en inspanning
  • Bedenken hoe je klanten anders wil segmenteren
  • Focus bepalen: welke klanten wel, welke niet
  • Concrete acties voor vervolgonderzoek en analyse
Alt

Wat gaan we doen?

We helpen inzicht te krijgen in hoe de klantenportefeuille is opgebouwd, waar de meeste en minste focus ligt. En in hoeverre de manier waarop en de intensiteit waarmee je deze klanten bedient, past bij de prijs die je daarvoor rekent. En bij de ambities!

Deze sessie zorgt voor bewustwording en geeft inspiratie en handvatten om met dit thema verder aan de slag te gaan.

Lees meer over de workshopleiders

Meer informatie over onze workshop en inschrijving

Onze workshops zijn interactieve en inspirerende sessies waarin betrokkenheid van deelnemers gevraagd wordt middels brainstorming. De diverse workshops spelen praktisch in op de thema’s en uitdagingen binnen de branche.
En geven inzicht, richting en altijd een of meer antwoorden op de ‘hoe lossen we dit op’ vraag.

Naast in company bieden we deze workshop ook aan in samenwerking met en voor leden van diverse branche- en opleidingsorganisaties. Aan het einde van de workshop neem je de opbrengst mee: een inspirerende praatplaat om in je eigen organisatie het thema actief onder de aandacht te brengen. Getekend door Flatland Agency. Geïnteresseerd? Neem contact met ons op of vul het contactformulier in.

Data workshops:

• 7 november 2023, Dordrecht – inschrijving via NBA

Meld je aan via NBA

Aanbevolen door

Wil je deze groeikansen niet laten liggen?

Past een van bovengenoemde data je niet? Neem dan contact met ons op. Regelmatig geven wij op basis van open inschrijving de gewenste workshops bij ons op kantoor of in diverse regio’s.

‘Korte quote klantreactie kan hier geplaatst worden’

Naam hier plaatsen

Andere accountants volgden ook

Toegevoegde waarde door advies – Word de businesspartner van je klant!

Je hebt de kennis en kunde in huis voor een proactieve rol in adviesdienstverlening. Maar hoe creëer en detecteer je adviesbehoeften bij je klant? Leer je waarde toevoegen met betaalde opdrachten en word businesspartner van je klant.

Read More

Strategiëen voor duurzaam succes: aantrekken en behouden van toptalent

Hoe vaak overkomt het je dat een ingewerkte medewerker weggaat? En voel je je soms het opleidingsinstituut van je collega’s in de markt? Ontvang concrete handvatten voor effectief personeelsbehoud.

Read More

Omzetgroei door klantgericht adviseren: ontdek de succesfactoren

Is advisering nog een te beperkt aandeel in de omzet? Leer het totaalaanbod van dienstverlening doorvertalen naar klantbehoefte en creëer een onmisbare basis voor adviserend verkopen, klantenbinding en partnership op lange termijn.

Read More