Personeelskrapte te lijf ! Behouden van medewerkers

Workshop Personeelskrapte te lijf!

Talent vinden – en behouden – op de huidige krappe arbeidsmarkt. Het is een uitdaging waar we bij OHM Advies veel accountants over horen. Het werven van geschikte medewerkers is een lastige opgave in een markt waarin de vraag groter is dan het aanbod. In de cursus Personeelskrapte te lijf! ontvangen ondernemers concrete handvatten om een stabiel personeelsbestand te bereiken. Het gevolg: kennis en vaardigheden blijven binnen de organisatie, waardoor de kwaliteit van de dienstverlening groeit en daarmee de omzet positief wordt beïnvloed.

Voor wie is de workshop?

Eigenaren, managers en leidinggevenden van accountantskantoren.

Opbouw van de workshop

Personeelskrapte te lijf! is een workshop in twee dagdelen. In dagdeel 1, verzorgd door Sandra Ohm en Jeannette de Bree Wondergem, ligt de focus op personeelsbehoud. Tijdens dagdeel 2 neemt Sandra Ohm de aanwezigen mee in de groeikansen door slimmer werken en meer uit het team halen. Beide dagdelen zijn eventueel los van elkaar af te nemen. Lees verder voor het programma of vraag vrijblijvend meer informatie aan over data, locaties en tarieven.

Meld je aan en of meer informatie

Dagdeel 1.Over boeien, binden en aan boord blijven

Hoe vaak overkomt het je dat een ingewerkte medewerker weggaat? En voel je je soms het opleidingsinstituut van je collega’s in de markt? De krapte op de arbeidsmarkt is een gegeven waar je zelf geen invloed op hebt. Tijdens dagdeel 1 van de workshop Personeelskrapte te lijf! ligt de focus op het aan boord houden van je medewerkers. Je krijgt concrete handvatten die jou effectief invloed op personeelsbehoud opleveren. Zaken als werkgeluk en prestatiemogelijkheden passeren de revue. Wat is daarvoor nodig en hoe kun je daar als directie, management en leidinggevende invulling aan geven? We bieden je inspiratie en praktische adviezen.

Wat levert dagdeel 1 van de workshop jou op?

  • Helder inzicht in de oorzaken van personeelsverloop
  • Handvatten voor positieve beïnvloeding van het werkgeluk binnen jouw organisatie
  • Concrete acties voor vandaag om morgen jouw talent te behouden

Dagdeel 2.Over slimmer werken en meer uit je team halen

Sta jij ook voor de uitdaging om het groeiende werkaanbod te moeten uitvoeren met hetzelfde aantal of misschien zelfs minder medewerkers? Niet getreurd, want dat is zeker mogelijk door tijd te winnen en kansen te benutten in de huidige manier van werken! Waar liggen die kansen en hoe kun je ze verzilveren? Je krijgt concrete handvatten om hiermee in je eigen praktijk aan de slag te gaan. Gewoon door aan de juiste knoppen te draaien.

Wat levert dagdeel 2 van de workshop jou op?

  • Inzicht in de oorzaken van inefficiency
  • Oplossingen om met je huidige team efficiënter en effectiever te kunnen werken
  • Praktische tips en verbeterinitiatieven

Meer informatie over onze workshop en inschrijving

Bij OHM Advies zien we vanuit onze expertise een scala aan interessante kansen, die bijdragen aan slimmer werken om met bestaande mensen en middelen meer groei te realiseren. Daarom hebben we een serie workshops ontwikkeld voor accountantskantoren. Onze workshops zijn interactieve, inspirerende sessies. We vragen betrokkenheid van deelnemers middels brainstorming. Alle workshops van OHM spelen op een praktische manier in op relevante thema’s en uitdagingen binnen de branche. Ze geven inzicht, richting en altijd antwoorden om concreet met de oplossing aan de slag te kunnen. Aan het eind van een workshop ontvang je een inspirerende praatplaat, getekend door Flatland Agency, om binnen je eigen organisatie het thema actief onder de aandacht te brengen.

Meld je hier aan!

Wil je deze groeikansen niet laten liggen?

Goed nieuws! Naast incompany en op basis van open inschrijving, is deze workshop in 2023 ook terug te vinden in het aanbod van NBA Opleidingen. Stuur ons een bericht om je aan te melden. Of vul het contactformulier in voor vrijblijvend meer informatie over data, locaties en tarieven.

De OHM workshopleiders

Maak kennis met de experts van OHM Advies. Specialisten in hun vakgebied, die met hun energie en drive een scala aan groeikansen voor accountants zien. Zij verzorgen de serie workshops voor accountantskantoren, die dankzij het interactieve karakter direct inzicht en concrete oplossingen op maat bieden.

Over Sandra Ohm

Sandra is business inspirator en verandermanager voor ondernemers die meer uit hun bedrijf willen halen. Geïnspireerd door de behoefte in de markt aan praktische, laagdrempelige en écht werkende oplossingen, ontwikkelde ze een veranderprogramma voor accountantskantoren. Sandra daagt je voortdurend uit om de ‘vraag achter de vraag’ te zien en te beantwoorden. De uitdaging bij de oorzaak aanpakken en de symptomen links laten liggen. Écht werkende oplossingen dus!

Over Jeannette de Bree Wondergem

Jeannette is gespecialiseerd in de gedragscomponent van veranderingen. Op organische wijze brengt ze belangrijke veranderingen duurzaam tot stand. En altijd vanuit een scherpe kijk op business en commerciële kansen! Jeannette richt zich bij OHM op strategie- en organisatieontwikkeling, met speciale aandacht voor leiderschapsontwikkeling en teamcoaching.