Verdien je investering dubbel terug 

Leestijd: 3 minuten

Het afgelopen jaar heb ik mij weer vol enthousiasme gestort op de wereld van de accountants- en administratiekantoren. Een waar avontuur, want het is geen sinecure om een plekje te veroveren in de drukke agenda van een accountant. Waarom dat een uitdaging kan zijn? Vaak ontbreekt het de kantoren aan tijd om in te zetten op verandering.

Hoe urgent ís vernieuwend leren denken of slimmer gaan werken eigenlijk, zo lang er meer werk ligt dan men kan uitvoeren? In die vraag schuilt al een antwoord. Want met alle collega’s héél hard werken, is niet de weg naar maximaal rendement. Of naar tevreden klanten, of naar werkgeluk en personeelsbehoud. Juist die thema’s waar je nu tijd aan verliest of rendement op inlevert, blijken essentieel voor het welzijn van je organisatie. 

Benut je kracht

Hoe dan wel? Bij OHM Advies weten we dat de grootste kracht binnen een organisatie vaak onbenut blijft. Onze workshops zijn ontworpen om deze potentie te ontsluiten en te vertalen naar concrete resultaten. Wat onze sessies uniek maakt? Onze deelnemers zijn daar eensluidend over: de vele waardevolle inzichten, waardoor je de investering in tijd en energie dubbel en dwars terugverdient. Slechts 4 uur investeren, om vervolgens terug te keren naar de werkvloer met concrete tips en acties die een positieve invloed hebben op onder meer rendement, efficiency, werkgeluk, klanttevredenheid en samenwerking tussen afdelingen.

Nieuwe trend bij OHM Advies: in company

Een dagje weg van kantoor wordt vaak gezien als aantrekkelijke afwisseling, maar toch zien we een groeiende vraag naar incompany workshops en inspiratiesessies. Volg een workshop of workshopserie met het MT of, voor optimale betrokkenheid, met het hele team. Voordelen van een incompany workshop? Maximale relevantie voor jouw organisatie: we richten ons enkel op jouw bedrijf, jouw specifieke uitdagingen en doelstellingen. Geen generieke benadering, maar maatwerk voor echte impact. Daarbij hoort een interactieve benadering, waarbij deelnemers direct met de materie aan de slag gaan. Zo maak ik mee dat tijdens de sessies collega’s van verschillende afdelingen concrete afspraken maken over het opstarten van klantoverleg. Eerder maakten ze daar geen tijd voor, met als gevolg inefficiency, tussentijds vragen stellen, of juist niet, met alle gevolgen vandien. Zij realiseren zich gaandeweg de sessie dat zij zélf iets moeten veranderen. Er worden direct afspraken met collega’s gemaakt voor vervolg. Dat is mooi om te zien.

Ook daagt OHM Advies medewerkers uit niet alleen na te denken over organisatorische verbeteringen, maar ook over hun persoonlijke bijdrage. Hoe kunnen zij het verschil maken? Zo komt het voor dat deelnemers met een heel kleine aanpassing in de eigen manier van werken tijd kunnen vrijspelen voor bijvoorbeeld het dagelijks proactief bellen van een van hun klanten. Alleen al door zichzelf aan te leren om op vaste momenten per dag mail en telefoon te checken, in plaats van ieder moment. En van andere aard: het opnemen van een aantal standaardvragen om het gesprek met de klant richting te geven. Een stukje bewustwording over het eenvoudige verschil tussen je reactief en proactief inzetten voor je klant.

Actielijst

De uitkomsten van de sessie vormen een direct toepasbare actielijst. Geen abstracte ideeën, maar tastbare stappen om te implementeren, eenmalig of in een reeks workshops om stap voor stap iedere uitdaging tot een optimale werkwijze om te buigen.

De kracht van de incompany workshop in een notendop

Kortom, incompany workshops zijn niet voor niets booming. De voordelen samengevat:

  • Maximale relevantie voor jouw eigen organisatie.
  • Interactief leren door toepassing in de eigen situatie.
  • Verbetering op zowel organisatorisch als persoonlijk ontwikkelingsniveau.
  • Concrete actielijst voor directe toepassing.
  • Kies je voor een serie workshops? Dan ontstaat een cyclisch leer- en verbeterproces.
Tijd om in te stappen, te ontdekken, en het rendement te verdubbelen met OHM Advies!

Nieuw!

Vanaf januari 2024 is het mogelijk om incompany sessies van OHM te boeken vanaf 3 personen. Geen tijdsverlies aan reizen, in je eigen kantoor, met eigen collega’s en eigen casuïstiek. Neem vandaag nog contact op.

Benut kansen, kom in beweging

OHM Advies is dé inspirator voor strategie en verbetermanagement. Onze scherpe blik en doordachte vraagstelling bieden jou als ondernemer onverwachte inzichten. Jarenlange ervaring met vele succesvol afgeronde strategietrajecten nemen we mee. Het benutten van kansen die je eerder nog niet zag, dát vormt de winst voor jou als ondernemer. Maak kennis en bel ons voor een inspirerend vrijblijvend gesprek.

Vrijblijvend gesprek aanvragenBekijk de workshops