Verbetermanagement met OHM Advies

Als verbetermanager pak ik graag een mooie uitdaging aan. Zo mocht ik met Van Herpt en Partners administratie en advies ons traject voor verbetermanagement doorlopen. Hoe zo’n proces eruitziet?

Onbenutte kansen in beeld brengen én analyseren

Het inzichtelijk maken van de onbenutte kansen is een belangrijke eerste stap. Ik daag de partners uit om verder te denken, de vraag achter de vraag te beantwoorden. We denken vanuit verrassende invalshoeken en brengen in kaart welk potentieel beter benut kan worden. En hebben we dat scherp? Dan is het tijd om vanuit de oorzaak van het probleem te redeneren. Zo gaan we verder op weg naar ons doel: écht werkende oplossingen neerzetten om het bedrijfsrendement te verbeteren!

Strategieherijking

Nu we de pijnpunten helder in beeld hebben, kunnen we de strategie herijken en de concrete invulling hiervan vormgeven op papier. Waar staat het bedrijf en waar willen ze naartoe? Een interessante fase, omdat er bijna altijd sprake is van onbenut potentieel. En succes binnen handbereik. Met kleine stappen en concrete acties.

Implementatiefase

Aan de slag! Het plan van aanpak, inclusief de diverse concrete acties, ziet er op papier fantastisch uit. Nu de uitvoering. Zoals ik veel meemaak in mijn dagelijkse praktijk kiest ook Van Herpt en Partners ervoor om mijn diensten óók in te zetten voor de uitvoering. En dat doe ik graag!

Wat we concreet zoal doen in deze uitvoerende fase? In dit geval beschreven we onder meer de kenmerkende werkgeverswaarden en stelden aantrekkelijke functieprofielen op. Het proces werd met het team in kaart gebracht, inclusief de verbeteracties. Hiervoor zet ik professionals uit mijn eigen netwerk in. Het OHM Can Do Community team! Zo is ook voor deze taken kwaliteit gegarandeerd.

Het kantoor en haar medewerkers zijn onderscheidend in hun werk wat nog onvoldoende naar voren kwam op de website. Aan de slag dus met een beperkte update. En daar hoort een fotoshoot met de medewerkers bij, creatie van nieuwe content en in verband met werving ook een nieuwe ‘Werken bij’ pagina. Vanuit mijn ervaring in de creatieve branche kan ik ondernemers daar goed bij helpen. Ook wanneer het budget in geld of tijd beperkt is. Dan werken we gewoon stap voor stap. En het scheelt de ondernemer veel tijd, want de samenwerkende partners heb ik al zorgvuldig geselecteerd!

Benut kansen, kom in beweging

OHM Advies is dé inspirator voor strategie en verbetermanagement. Onze scherpe blik en doordachte vraagstelling bieden jou als ondernemer onverwachte inzichten. Jarenlange ervaring met vele succesvol afgeronde strategietrajecten nemen we mee. Het benutten van kansen die je eerder nog niet zag, dát vormt de winst voor jou als ondernemer. Maak kennis en bel ons voor een inspirerend vrijblijvend gesprek.

Vrijblijvend gesprek aanvragenBekijk de workshops
uncode-placeholder