Accountancy met het oog op de toekomst

Vanuit je strandstoel bekeken lijkt het eind van 2023 nog een eeuwigheid weg. Je kunt dus relaxed achterover leunen, met het vooruitzicht om straks na je vakantie rustig de draad weer op te pakken. Je drukmaken over het jaarplan voor 2024? Dat komt in december wel! Of toch beter niet? 

Nee, is het antwoord op die vraag. Door te wachten tot het nieuwe jaar, verlies je kostbare tijd. In januari barst je agenda weer uit z’n voegen door de jaarcijfers en de btw-aangiftes. Dus wacht niet langer en onderneem nu actie. De markt om ons heen is in beweging, nieuwe toetreders dienen zich aan. Je kunt niet anders dan anticiperen op deze ontwikkeling. Wat betekent dit voor jouw kantoor, je werkwijze en het team? Hoe passend is jullie huidige dienstverlening nog en wat betekent het voor de klanten die je nu en straks bedient?

Neem de regie over je toekomst

Je eigen koers bepaal je door na te denken over strategische vraagstukken. Doorbreek de waan van de dag en neem de tijd om te zien waar je staat, wat er in de markt en bij de (potentiële) klant gebeurt en wat dat betekent voor de route van jouw kantoor voor de komende jaren. Vraag je binnen het management af welke dienstverlening jullie willen bieden, en waarom. Voor welke klanten willen jullie werken? Wat verwacht je hierbij van je medewerkers? Met de ambities op scherp, is het vervolgens zaak om de strategie en concrete plannen vast te stellen. En doe je dat ook met je team? Voordeel is dat dat leerzaam is en dat men echt onderdeel is van het bedrijf. Dit vergroot commitment en behoud van medewerkers.

Kun je inspiratie en een frisse blik gebruiken? In een interactieve ambitiesessie heb ik vanuit OHM Advies al veel accountantskantoren kunnen helpen bij deze stap naar duurzaam ondernemen. Ik help jullie graag. Samen vinden we het waarom en hoe ten aanzien van strategie, visie en ambitie, die de basis vormen voor verantwoord, toekomstbestendig ondernemen.

Onbenutte kansen

Ook in het huidige proces is veelal een efficiencyslag te maken op accountantskantoren. Zo kom ik op accountantskantoren met grote regelmaat de wens tegen om de werkdruk te verlagen: er liggen zoveel werkzaamheden, dat het bestaande team het werk niet aankan. Keihard doorwerken en nieuwe klanten weigeren, simpelweg omdat je ‘vol zit’. Klinkt dat bekend? Het is te druk en er is te veel verlies van arbeidsuren. Gelukkig zijn hier oplossingen voor. Ook hier geldt: stap uit de drukte van alledag en bekijk je onderneming eens op een andere manier. Sta stil om de regie weer in handen te krijgen. Juist nu is het goed om met je propositie aan de gang te gaan. Kansen zijn er. De uitdaging is om ze te detecteren en de ruimte te vinden om ze te benutten. Concretiseer de doelen die je wilt behalen en de eerste stappen zijn gezet richting slimmer werken met het huidige team en middelen!

De jaarrekening als groeimotor

In de workshop De jaarrekening als groeimotor word je uitgedaagd om de verbeterkansen te vinden in het proces rondom jouw dagelijkse werkzaamheden. Je leert deze om te zetten in concrete acties. Gegarandeerd ga je naar huis met diverse quick wins, nieuwe inzichten en inspiratie. Leer de kansen zien binnen jouw organisatie, het klantproces en de werkwijze. En leer hoe je deze positief beïnvloedt. Heel concreet: wat kan er beter, waar liggen kansen en hoe verzilver je die? De jaarrekening als groeimotor is het antwoord op hoe je meer kunt doen met minder mensen. Anders denken, slimmer werken.
Meer informatie over de ambitiesessies en het workshopaanbod van OHM Advies? Bekijk de pagina met alle workshops of neem vrijblijvend contact op.

Benut kansen, kom in beweging

OHM Advies is dé inspirator voor strategie en verbetermanagement. Onze scherpe blik en doordachte vraagstelling bieden jou als ondernemer onverwachte inzichten. Jarenlange ervaring met vele succesvol afgeronde strategietrajecten nemen we mee. Het benutten van kansen die je eerder nog niet zag, dát vormt de winst voor jou als ondernemer. Maak kennis en bel ons voor een inspirerend vrijblijvend gesprek.

Vrijblijvend gesprek aanvragenBekijk de workshops