Toekomstbestendig accountantskantoor is proactief adviseur

Nicholas De Nil, CEO van Bizzcontrol

De wereld van accountancy is volop in beweging. Nieuwe uitdagingen en kansen dienen zich aan, en veel accountantskantoren zoeken naar manieren om efficiënter en toekomstbestendiger te werken. Het Belgische bedrijf Bizzcontrol organiseerde een bootcamp voor accountants, waar Sandra Ohm een interactieve workshop verzorgde.

Nicholas De Nil, CEO van Bizzcontrol uit Gent, vertelt over zijn ervaringen met OHM Advies.

We zagen in Sandra iemand die onze ambitie deelt – een toekomstbestendige en rendabele sector creëren, waarbij we accountantskantoren in beweging brengen en ondersteunen in de transitie naar proactieve advieskantoren. Sandra’s aanpak in Nederland sprak ons enorm aan, en het was een schot in de roos om haar uit te nodigen voor een workshop.

Workshop Anders denken, slimmer werken

De workshop van Sandra gold als een van de hoogtepunten van de bootcamp. Gedurende de sessie kregen de deelnemers inzicht in de kansen en uitdagingen binnen hun eigen organisaties, en praktische oplossingen om hun adviesdienstverlening te verbeteren. Sandra creëerde een open sfeer waarin accountants vrijuit konden praten over hun persoonlijke en professionele uitdagingen. “Wat Sandra zo goed kan, is een vertrouwenssfeer creëren waarin iedereen zich op zijn gemak voelt om te delen”, vindt Nicholas. “Ze weet met haar energie en open aanpak de juiste vragen te stellen.”

Accountant en ondernemer

De workshop werd unaniem lovend ontvangen door de deelnemers. Julie Van der Mast, een van de accountants, deelde na de sessie haar ervaringen: “In deze groep voel je je geen vreemde eend in de bijt als je je naast accountant ook ondernemer voelt. De overschakeling naar advieskantoor zie ik als een verademing, en mijn authenticiteit inzetten als een troef.” De woorden onderstrepen de impact van de workshop, die deelnemers niet alleen inspireerde, maar ook concrete handvatten gaf om direct aan de slag te gaan.

De taal van ondernemer én accountant

Deelnemers verlieten de bootcamp met duidelijke stappen en quick wins die ze direct konden implementeren in hun dagelijkse werkzaamheden. Nicholas benadrukt de waarde van deze aanpak. “Wat direct aansprak in de workshop is dat Sandra met haar energie de accountants direct in beweging bracht. Ze heeft de accountants echt ‘uit hun kot gelokt’, zoals we dat in België noemen, en een discussie aangewakkerd. Sandra spreekt de taal van zowel ondernemers als accountants. Dat geeft vertrouwen.” De bootcamp was een groot succes en voor herhaling vatbaar. “We hebben gezien hoe waardevol het is om accountants samen te brengen en te laten sparren over hun uitdagingen. We zien Sandra als een belangrijke partij in onze missie om de accountancysector te transformeren.”