Sandra’s kracht is om tot de kern van het probleem te komen

Drs. Nanda Weustink-van der Velde, De Kok

De Kok

De Kok accountants en adviseurs, een accountantskantoor met vestigingen in Almelo, Denekamp en Enschede, is gespecialiseerd in financiële, personele en fiscale vraagstukken. Drs. Nanda Weustink-van der Velde is controleleider bij De Kok en volgde OHM Advies’ workshop Terugdringen afboeken uren in twee verschillende settings.

4 redenen waarom klanten jouw diensten te weinig waarderen

Nanda volgde de workshop eerst samen met accountants van andere kantoren, via open inschrijving bij NBA.

“Een voordeel is dat je eens kunt sparren met accountants die níet je collega’s zijn. Het is mooi en inspirerend om te zien hoe op andere kantoren zaken soms op een heel andere manier worden ingevuld. Leerzaam, want je haalt hier altijd ideeën uit om mee te nemen naar je eigen organisatie.”

Ook over de lesstof uit de workshop is ze positief.

“Veel stof tot nadenken, ik had al snel inspiratie voor verbeteringen op ons kantoor.”

Workshop incompany: concrete stappen zetten

Als lid van een MT realiseerde Nanda zich dat ze de gewenste verbeteringen niet in haar eentje kon doorvoeren.

“Een logische stap was toen om de workshop Terugdringen afboeken uren, waarover ik zelf zo enthousiast was, óók met mijn eigen collega’s van het MT te volgen. OHM Advies heeft de workshop toen incompany verzorgd. Dit heeft ons accountantskantoor veel opgeleverd. Goed om te ervaren hoe collega’s een andere aanpak hebben en hoe je samen tot een optimale werkwijze komt. Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet.”

Toegevoegde waarde voor accountantskantoor dankzij strategiesessie

Het MT van De Kok kreeg de smaak te pakken en besloot een strategiesessie met OHM Advies in te plannen.

“We gaan in kaart brengen waar we met ons accountantskantoor naartoe willen. Welke stappen moeten we zetten om daar te komen waar we willen staan? We zijn bijvoorbeeld erg aardig voor elkaar op kantoor, wat natuurlijk fijn is en goed voor de werksfeer, maar soms is het ook leerzaam om elkaar feedback te geven. Zo wordt de organisatie beter. De samenwerking met OHM Advies levert daarbij een grote toegevoegde waarde, een frisse blik. Dat hebben we al ervaren tijdens de workshop. Een andere invalshoek biedt nieuwe inzichten, zowel voor collega’s die kort in dienst zijn als voor hen die langer bij ons accountantskantoor werken.”

Stappen verder

Nanda is enthousiast over de samenwerking met Sandra Ohm.

“Haar kracht is om tot de kern van het probleem te komen. Ze draait niet om zaken heen, maar komt to the point. Door de juiste vraagstelling weet Sandra de pijn boven tafel te krijgen. Ze vraagt dóór, legt de vinger op de zere plek en brengt de oorzaak van de uitdaging aan het licht. Als dat inzicht er eenmaal is, kun je daadwerkelijk aan de slag met de oplossing. Prettig is dat het gehele proces verloopt vanuit een positieve benadering. De workshops van OHM Advies zijn echt een aanrader! Sandra heeft veel ervaring met zowel de workshops als de strategiesessies voor accountantskantoren en weet wat er speelt in de branche. Ze leert je tot de kern van het probleem te komen en hoe je je werkwijze zo kunt aanpassen, dat je met het accountantskantoor werkelijk stappen verder komt!”

uncode-placeholder