Sandra Ohm inspireert van nature met workshops en advies

Chris Rikhof, Hendriksen Accountants en Adviseurs

Chris Rikhof over OHM Advies’ workshop Ken je klant

Hendriksen Accountants en Adviseurs telt zeven vestigingen in Overijssel en Drenthe. Het accountantskantoor biedt een uitgebreide dienstverlening voor vele branches.

Chris Rikhof, een van de directeuren van accountantskantoor Hendriksen, is geen onbekende bij OHM Advies.

“In het verleden heb ik al de workshop Terugdringen afboeken uren gevolgd bij OHM Advies en in 2022 hebben we met het accountantskantoor onze strategie herijkt, in samenwerking met Sandra Ohm. Onderdeel van de output daarvan was dat we als accountants en adviseurs nóg proactiever willen zijn voor onze klant. Daarom hebben we de medewerkers meegenomen in de workshop Ken je klant van OHM Advies”, vertelt de accountant.

Onderscheidende, interactieve workshop

OHM Advies verzorgde de workshop als incompany training voor Hendriksen Accountants en Adviseurs. “Vanwege het grote aantal medewerkers is de groep in tweeën gesplitst. Zo ontstonden prettige groepsgroottes, waarin Sandra al snel een vertrouwde sfeer wist te creëren.” Wat de workshops van OHM Advies onderscheidend maakt ten opzichte van andere trainingen? “Je wordt actief bij de materie betrokken”, blikt Rikhof terug. “Sandra zet de deelnemers aan het werk, waardoor je flinke stappen zet tijdens zo’n dag. Geprikkeld door Sandra’s positieve benadering en het boeiende onderwerp, ontstond er veel interactie. Dat kan best spannend zijn met collega’s, maar door de leuke, interessante discussies, konden we echt van elkaar leren.”

Maatwerk voor proactief advies

“Sandra vraagt dóór, om de werkelijke uitdagingen aan het licht te brengen. En dat doet ze afgestemd op ons eigen kantoor. Zo kwam onder meer ons dienstenaanbod ter sprake en wat voor advies de ondernemer van ons nodig heeft, eenmalig of doorlopend. Maar ook bewustwording over de fasen waarin een onderneming zich kan bevinden: start, groei of eindfase. En meer onderwerpen kwamen aan bod, zoals hoe je het aantal afgeboekte uren terugdringt. En softskills die nodig zijn om de spanning in een klantgesprek om te buigen naar inhoudelijke advisering. We hebben echt maatwerk handvatten gekregen om proactief advies te kunnen geven.”
Ook de medewerkers zijn enthousiast over de workshop van OHM Advies. “Sandra inspireert en motiveert mensen van nature. Vervolg workshops op maat gaan onze medewerkers en ons bedrijf zeker verder helpen!”