Sandra heeft de materie in de vingers

Reinoud de Boer, accountant en partner bij DCHTBJ!

DCHTBJ! mkb accountants & adviseurs

DCHTBJ! mkb accountants & adviseurs telt vijf kantoren, allen gevestigd in Friesland. Betrokkenheid, inlevingsvermogen en korte lijnen zijn kenmerkend voor de werkwijze van het accountantskantoor.

Reinoud de Boer, accountant en partner bij DCHTBJ!, volgde een van de workshops van OHM Advies en is van plan een tweede te volgen.

Terugdringen afboeken uren vond ik zeer leerzaam. Sandra Ohm heeft me echt de ogen geopend. Na de workshop heb ik met het advies van Sandra onze uren geanalyseerd en schrok ik van het grote aantal uren dat we afboeken, vertelt de accountant. We hebben toen maatregelen genomen, zodat we er nu veel strakker bovenop zitten.

Een voorbeeld?

Als we voor een klant de belastingaangifte 2021 nog moeten doen, vragen we direct ook om de administratie van 2022. Beiden in één keer verwerken is veel efficiënter voor ons.

Quick win voor accountantskantoor

Die aanzet tot verandering is echt een quick win die ik heb meegenomen uit de workshop: als accountant ben je dienstverlenend, je doet graag het beste voor je klant. Maar die druk op de uren zorgt ervoor dat je écht zo min mogelijk niet-betaalde uren moet maken. Het is een verandering in je denkwijze, waarin je je personeel ook moet meenemen.

Praktische tool

OHM Advies werkt binnen de workshops met diverse templates.

Een handige tool, waardoor ik de opgedane kennis met mijn collega’s kon delen. Het hulpmiddel helpt ons allemaal heel concreet het jaarrekeningproces te stroomlijnen, om zo minder uren af te boeken.

Workshop onderscheidend binnen aanbod

In de workshop kwam ook het onderwerp personeelskrapte aan bod.

Sandra heeft de materie in de vingers. Ze kijkt verder dan alleen het onderwerp van de workshop, speelt in op de vraagstukken die ter sprake komen. Ze vraagt dóór en gaat de diepte in. Dat maakt haar workshops onderscheidend. Zo helpt ze de ondernemingen van haar cursisten werkelijk vooruit. En dat doet ze op haar eigen inspirerende, toegankelijke wijze.