Netwerk van specialisten is een aanrader

Ruud Walravens, Vennoot bij van Herpt en Partners.

Met je tijd meegaan. Vernieuwen, inspelen op de vraag in de markt en tijdens dit proces ook de kwaliteit blijven bieden die je klanten van je gewend zijn. Hoe doe je dat? Ruud Walravens van administratiekantoor Van Herpt en Partners vertelt over de voortvarende aanpak.

Op een gegeven moment zit je een beetje vast. Je praat in een rondje, merkten we.

Walravens is een van de drie eigenaren van het administratie- en advieskantoor. Samen met Patrick van Ravensteijn en Eefje van Vugt leidt hij het kantoor, dat dagelijks ondernemers ontzorgt op het gebied van administratie, fiscale vraagstukken en bedrijfsadvisering. Met een proactieve, resultaatgerichte werkwijze bedient het Helvoirtse kantoor voornamelijk mkb-ondernemers in de regio tussen Tilburg en Den Bosch. De drie partners kwamen via brancheorganisatie NOAB in contact met OHM Advies.

Toekomstbestendige dienstverlening

“Met Sandra Ohm zijn we het avontuur aangegaan om te bouwen aan een toekomstbestendig kantoor. Zie het als een verbouwing. En zoals bij iedere verbouwing geldt: als je een plank lostrekt, kom je weer iets anders tegen dat aangepakt moet worden. Sandra helpt ons daarbij, met haar persoonlijke werkwijze en verfrissende methodiek. Bij ieder onderdeel dat op tafel komt, gaat ze dieper op de materie in om bij de kern te komen en houdt ze ons een spiegel voor. Zo werken we aan het kantoor van de toekomst. Sandra treedt daarbij op als sparringpartner van ons MT.”

Vakspecialisten binnen Can Do Community

Onder de naam Can Do Community werkt Sandra Ohm samen met experts op diverse vlakken. “Sandra’s netwerk biedt specialisten die ons kantoor vooruit helpen.” Zo is hr-adviseur Jeannette de Bree Wondergem betrokken bij de personeelsvraagstukken. “En onze website heeft een mooie professionaliseringsslag gemaakt dankzij de tekstschrijver en de websitebouwer uit Sandra’s community. Daarnaast hebben we nu structureel marketingoverleg met de marketeer, die onze zichtbaarheid vergroot.” Zeker ook gezien de huidige arbeidskrapte bevalt het de drie partners om experts van buitenaf in te schakelen. “De werkwijze verloopt erg goed, omdat de specialisten kwaliteit leveren en het ons weinig tijd kost. En tijd is bij ons schaars!”

Strategisch adviseur en connector

Ohm treedt op als connector tussen de partijen. “Sandra zorgt voor de aansluiting tussen strategie en implementatie. Stap voor stap gaan we zo richting ons doel. Met haar no-nonsense aanpak, eerlijke feedback en haar netwerk van specialisten is ze een aanrader voor ieder administratiekantoor. Haar werkwijze sluit perfect aan op die van ons, er is inmiddels een vertrouwensband ontstaan. Ze is echt onze strategisch adviseur.”