Frisse kijk op accountantskantoor

Johan Bouwman, AT&C

AT&C

AT&C accountants & belastingadviseurs in Tiel staat voor commitment en intensieve samenwerking. Het merendeel van de medewerkers is AA, RA of fiscalist. Hoge kwaliteit en korte doorlooptijden zijn dan ook kenmerkend voor het accountantskantoor.

Toen Johan Bouwman als partner instapte, wilde hij meer grip krijgen op het afboeken van uren. Het volgen van de workshop Terugdringen afboeken uren bij OHM Advies was daarom een logische keuze.

“Urenregistratie is belangrijk en inzicht hierin is nodig, want als accountantskantoor boek je al snel heel wat uren weg.”

Accountants wisselen praktijkervaringen uit

Bouwman volgde de workshop via inschrijving bij NBA, samen met accountants van andere kantoren. Dat laatste biedt voordelen, vindt de directeur accountancy.

“Naast de kennis die je opdoet in de workshop, vergaar je nieuwe inzichten door te sparren met andere accountants. Ik heb de workshop ook zeker als prettig ervaren. Workshopleider Sandra Ohm is een prettig, vriendelijk persoon. Ze stelt de deelnemers op hun gemak en weet een sfeer van vertrouwen te creëren, waardoor men bereid is ervaringen uit te wisselen. Sandra heeft haar ervaring opgedaan door heel veel accountantskantoren te helpen, onder meer bij het verminderen van afgeboekte uren. Al die successen neemt ze mee. Zo profiteren wij van haar praktische inzichten en frisse kijk.”

Inzichten accountantskantoor ook toepasbaar in klantbediening

De workshop Terugdringen afboeken uren blijkt waardevol voor meer dan alleen de eigen urenfacturatie van een accountantskantoor.

“Voor het bijhouden van uren scheelt het dat wíj administratief zijn opgeleid. Maar klanten van ons kantoor, bijvoorbeeld in de IT-sector, hebben ook belang bij een goede urenregistratie. Vaak zijn zij meer gericht op functionaliteiten, opleveren van hun product, dan op uren. De inzichten van Sandra Ohm kan ik ook heel goed inzetten om deze klanten te helpen. De workshops van OHM Advies zijn écht een aanrader voor accountantskantoren.”

uncode-placeholder