5 jaar OHM Advies: het verschil maken

Leestijd: 3 minuten

Het verhaal van Sandra Ohm is er een van visie, toewijding en diepe passie voor waardecreatie. Inmiddels is Sandra alweer 5 jaar onderweg met OHM Advies, waarbij ze aanvankelijk mkb-ondernemers in diverse branches coachte bij de volgende stap naar professionalisering. Tegenwoordig ligt haar focus 100% op de accountancysector en inspireert en begeleidt ze accountantskantoren om slimmer en efficiënter te werken en meer waarde toe te voegen aan hun diensten. Daarmee is ze niet alleen een adviseur, maar ook een katalysator voor verandering. In deze blog vertelt Sandra Ohm over haar ambities, keuzes en groei.

Een grote behoefte aan optimalisatie en efficiëntie binnen accountantskantoren. Dat viel me steeds opnieuw op in mijn verschillende functies in de financiële wereld. Vaak zijn deze kantoren gefocust op vaktechniek en inhoud, maar missen aandacht voor organisatieontwikkeling en onbenutte kansen. Het triggerde mij om een gedurfde stap te zetten. Mijn passie voor waardecreatie en verbetering besloot ik door middel van workshops en advisering om te zetten in daden.

Rendement, cultuur en proces

Mijn drijfveer is simpel: ik zie altijd kansen en wil anderen helpen die te benutten. Het geeft me voldoening om accountantskantoren te ondersteunen bij het omarmen van een holistische kijk op verandering. Met kleine, behapbare stappen help ik ze vooruit, doorgaans terwijl ‘de winkel open blijft’. Mijn oog voor detail en wil om altijd waarde toe te voegen zijn wat me iedere dag opnieuw motiveert.

Met OHM Advies wil ik hét adres zijn voor interactieve en inspirerende workshops voor accountants- en administratiekantoren in het mkb. Mijn doel is dat elke sessie direct toepasbare inzichten en oplossingen biedt. Deze workshops zijn gericht op organisatieverandering, niet op vaktechniek of soft skills. Ik streef naar meer rendement, betere bedrijfscultuur en efficiëntere processen met bestaande mensen en middelen.

Focus op accountantskantoren

De focus op accountantskantoren was een bewuste keuze, die ik maakte vanwege de groeiende behoefte aan advies binnen deze sector. Optimalisatie en efficiëntie kunnen helpen bij het vergroten van de adviesrol, wat klanten willen en verwachten. Door efficiënter te werken, kunnen accountantskantoren tijd vrijmaken voor proactief advies. En dat sluit perfect aan bij mijn expertise en de sectortransitie.

Populaire workshops

Terugdringen afboeken uren en Efficiënter werken zijn de meestgekozen workshops. Deze onderwerpen zijn herkenbare uitdagingen voor bijna elk kantoor. Daarnaast zijn workshops die bijdragen aan de adviesrol en multidisciplinaire klantbediening ook zeer gewild. Ook deze kunnen de kantoren als pakket afnemen, wat de toegevoegde waarde vergroot.

Mijn propositie heb ik tweemaal aangescherpt. Anderhalf jaar geleden besloot ik me volledig te focussen op accountants- en administratiekantoren. Dit was cruciaal voor groei en het vergroten van mijn bekendheid in de sector. Eind vorig jaar verschoof de focus naar incompany workshops, de meest effectieve manier om verandering te stimuleren en direct impact te maken. Daarnaast bied ik langdurige begeleiding aan een select aantal kantoren.

Veel moois om op terug te kijken

In de afgelopen 5 jaar begeleidde ik meer dan 50 ondernemers in uiteenlopende branches. Specifiek de afgelopen jaren, sinds de focus op de accountancysector ligt, heb ik meer dan 75 workshops en tientallen strategie- en inspiratiesessies verzorgd en honderden mensen geïnspireerd. Ik heb op diverse events gesproken, zoals Exact Live en Accountancy Expo, en inspiratiesessies gegeven voor grote groepen accountants, zoals in België in opdracht van Bizzcontrol en Xerius en in Nederland voor o.a. Finovion. Inmiddels ben ik actief in zowel Nederland als België. Mijn workshops zijn ook te boeken bij NBA.

Het meest bevredigende aspect van mijn werk? Dat zijn de reacties die ik krijg. Zoals een klant zei: “Ik kan investeren in een personeelsuitje, maar dan stijgt alleen mijn BMI. Als u komt, stijgt mijn BM – mijn bruto marge.” Een andere klant vertelde: “Met de uitkomsten uit de workshop kon ik direct aan de slag. Sommige dingen wist ik wel, maar nu werd ik getriggerd en aangezet tot actie.” En nog een prachtige reactie: “Je bent net zo ondernemend als ikzelf. Door jouw inzet, aanpak en daadkracht help je me echt vooruit. Je bent mijn klankbord en stok achter de deur. Je weet waar je het over hebt.”

Potentieel benutten

5 jaar OHM Advies markeert een periode van groei, leren en waarde creëren. Een prachtige periode om op terug te kijken, één die me veel waardevolle lessen en herinneringen heeft gebracht. Ik kijk uit naar de komende jaren, waarin ik nog meer accountantskantoren hoop te helpen om hun volle potentieel te benutten. Samen maken we het verschil!

Benut kansen, kom in beweging

OHM Advies is dé inspirator voor strategie en verbetermanagement. Onze scherpe blik en doordachte vraagstelling bieden jou als ondernemer onverwachte inzichten. Jarenlange ervaring met vele succesvol afgeronde strategietrajecten nemen we mee. Het benutten van kansen die je eerder nog niet zag, dát vormt de winst voor jou als ondernemer. Maak kennis en bel ons voor een inspirerend vrijblijvend gesprek.

Vrijblijvend gesprek aanvragenBekijk de workshops